Bakllava ime e parë (për Fillestar) - Rimonda [🇦🇱/🇩🇪] - Nr.79

Dhurata ime per diten e Krishtlindjes eshte kjo bakllava! Shpresoj t’ju pelqeje dhe ju uroj gezuar festat te gjitheve! E ëmbël dhe shije plotë, me sherbet e arra , bakllavaja pa dyshim është lezeti i tryezës shqiptare në raste festash dhe gëzimesh familjare. Një traditë e trashëguar brez pas brezi nga nënat e gjyshet, kjo ëmbëlsirë vijon të mbetet edhe sot më e preferuara e shqiptarëve. Deri në shekullin e nëntëmbëdhjetë bakllavaja u konsiderua si një gatim për njerëzit e pasur, ndaj edhe konsumohej në ceremoni të veçanta. Ishin Otomanët ata që e sollën bakllavanë në trojet e Ballkanit. Kjo ëmbëlsirë ishte një ndër gatimet më të preferuara në Pallatin e Sulltanit. Në ditët e sotme, Bakllavaja është shndërruar në një traditë mesdhetare, përgatitja e së cilës kulmon në raste festash dhe gëzimesh familjare. Ju lutem lini komentin tuaj ne seksionin e komenteve. Feedback - u juaj eshte i rendesishem! Falminderit per vemendjen! Më ndiqni në / Follow me on: -Facebook:https://bit.ly/2MxaV5p -Instagram:https://bit.ly/2BKNDnt